2011. november 21., hétfő

Sakáltanya


...néha az ember úgy érzi, hogy ez a hely nem más, csak egy sakáltanya...

Mikor Csinike kinevetett azért, mert az életkorommal cikiztél (pont Te. pont előtte. pont.pont.pont...)
Mikor Ellennóra disszertációt írt idős urak párkeresési motivációiról, és ehhez MissCar szexuálpszichológiai szakvéleményt csatolt (mégsem lett az övé az OsCar)...
Mikor többen nyilvánosan élettani vonatkozásokat emlegettek ezzel kapcsolatban,
és nem épp hízelgően,
mikor DJJ sértett egója arra vezette őt, hogy mindenféle rettenetest tegyen a naplóba,
lehetőleg a zenés vigasság kellős közepébe,
(a mai termés.. és ezt pont akkor, mikor DC-vel mertem váltani pár mondatot az ál-reglapjáról, és Te előtte betetted azt a számot: Maradj még, ...de nem kapok azért se sikítófrászt, nem én, sehová sem megyek, nem úszol meg azért se, vedd tudomásul, ilyen könnyen nem szabadulsz meg tőlem! DJJ kommentje meg főleg nem kell minden egyes szavam mellé. Behalok...)

A kegyetlenség az, amikor közel enged valaki, majd eltaszít! Amikor megmutatja neked, milyen jó is lehetne, aztán újra ellök, te pedig ott maradsz összetörve a porban, teljesen kiszolgáltatva neki.
Neki, aki szeret ???
DE NEM SZERET ANNYIRA, HOGY IGAZÁN AZ ÉLETE RÉSZÉVÉ VÁLHASS.
........mivel nem szeretnék így járni,kínosan ügyelek arra,hogy Te se járj így!.......már ha érted

(Szegény hülye gyerekem, minek nézel engem? - minek nézel, ha nem is látsz?? - hát fogd már fel, hogy senki se hagy itt senkit se sz@rba, mi itt egymás életének előbb részei voltunk, mint hogy személyesen megismertük volna egymást, hogy beszélgetni szabad másokkal, attól még nem tör ki a harmadik háború, és hogy Te hiába próbálkozol, ezzel nem lehetsz ennek a társaságnak a része... bár nem is akarsz, magas ez Neked mint poloskának az eperfa... nem látsz mást, csak azt, hogy megbántottalak. Azt meg fel se fogod, hogy Te kezdted...)
De nem ez volt a mai estében a legrosszabb. Sőt.
...Ellennórának tulajdonképp ma örültem, úgy tűnt már reggel is, hogy kezd beletörődni a kapcsolatunkba, talán rá pozitív hatást tettek a képek, vagy a soproni hétvégéje :))
Nem így a többi kedves barátosnőm! Miss Vass és társulata megint hozták a formát. Avagy a vízesés után szabad repülésben. Méltóságukat fent hagyták a sziklákon... lent ami csobbant, hát... inkább hagyjuk.
Osztottak mindkettőnket, de én észrevettem egy árnyalatnyi hangsúlyeltolódást... Veled nem kíméletesek. Rettenetesen haragszanak Rád. Hogy miért? Nem tudom. Azért egyszer majd elő kellene vezetned ez ügyben az őszintét, hogy kinek ártottál, hogyan, és mikor, amiért ez megy ellened....
Jó érzésű ember nem írhat le olyanokat, mint Ál-Ágnes. Vagy csak nagyon komoly sérelem után. És itt nem a panelprolira és a hervadt egérkére gondolok, ez így együtt még tulajdonképpen kedvesnek mondható. (Mondhatni szép pár.) Sokkal rosszabb mindaz, amit e két kifejezés közé zömített a bejegyzés IQ gazdag megalkotója. (A gyász, mint olyan, az én számomra a legtiszteletreméltóbb emberi érzelem. Előbbre helyezném, mint a szerelmet... azzal gúnyolódni a legaljasabb és legprimitívebb dolog, amit el tudok képzelni...)
Ami engem illet, szinte pártfogó volt a hangnem velem szemben. Engem szeretnek a kritikusaim. Őrület.
...Bár a családom emlegetése nekem sem javított sokat a hangulatomon. Ez még ilyen szelídített formában sem tartozik erre a fórumra, ezzel együtt, azt hiszem, valahogy megbirkóztam a feladattal.
Ilyenkor mindig úgy érzem, hogy kis kecske vagyok, (ez a Kos aszcendens, ilyenkor beindul, de nagyon - már megint ez a horoszkópia) - megvetem a lábamat a sziklákon, leszegem a szarvacskákat, és addig mekegek és döfködök, amíg nem nyerek. (Vagy fel nem falnak. De onnan sehová, egy tapodtat se.)

...Ilyen estéken kell, hogy levizsgázzon bennem a mindenek felett álló emberszeretet...

...most, hogy leírtam a szót: emberszeretet, megvilágosodott bennem a legfőbb különbség az én hitem és Sasmadár tanításai között... ő vallja, hogy minden ember eredendően bűnös, és kárhozatra érdemes. A bennünk lévő jó az Isten léptékével mérve nem számot tevő:
"Az Isten szemszögéből az emberekben lévő jó és rossz tulajdonságok elenyészőek, mint a Himalája magaslatai és a völgyek mélységei a világűrből"... "Pincédben láncos kutyák csaholnak, ne engedd fel őket" (Köszönöm ezeket a szavakat, Sasmadár. Gyönyörűek.)
...hozzám sokkal közelebb áll a yin és yang, a minden rosszban van valami jó, minden jóban van valami rossz. Az ember sárból és fényből van összegyúrva, és én tudatosan a fényt keresem minden lélekben.... hát ez egy komoly ellentét a kettőnk hite között, azt hiszem.
Mindenesetre tegnap komoly feladat volt kiérezni a támadásból a féltést, de sikerült. Furcsa, aggódnak a jó hírem miatt, engem féltenek attól, hogy pórul járok Veled. Fordítva sokkal logikusabbnak tűnne számomra a dolog...

Tehát vizsga, emberszeretetből. ...szelíd lettem, és magyarázó. Mert annyira szeretném, ha elfogadnák a tényeket. Ha felülemelkednének a saját irigységükön. Mert bizonyos vagyok abban, hogy irigylik ezt az érzést tőlünk. A tényt, hogy Te, és én, mi összetartozunk. Nem akartuk, hogy így legyen, de így történt, valami nálunk nagyobb erő rendelése szerint. Ők is itt voltak, láthatták, mennyit vívódtunk. Meg kellene, hogy értsék. Nem tudom elhinni, hogy ezekben az emberekben nincs jóság, hogy nem látták, nem értik, mi ment végbe közöttünk.

Ilyenkor elgondolkodom azon, érdemes-e az emberekre pazarolni a szeretetet, vagy inkább Sasmadárnak van igaza az eredendő bűnnel kapcsolatban...

Néha úgy érzem, hogy ez az egész nem más, csak egy...

Sakáltanya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.