2011. november 16., szerda

Egy jó asszony mindent megbocsájt

Megfigyelésem, hogy a társkereső oldalon tartózkodás, az ott "elbeszélgetett" idő, a szélesedő kapcsolatrendszer minden kedvező mellékhatása mellett egy rendkívül kedvezőtlennel is bír. Illetve... lehet, hogy ez nem is annyira kedvezőtlen, hiszen az érzelmek kialakulása mellett mód van azok tartósságának tesztelésére, hogy szépen fogalmazzunk. Tehát ez nézőpont kérdése, mindenesetre jókat tud az ember szenvedni a féltékenységtől, akár, mint alanya, akár, mint kiváltója.
Alapvetően egyik sem hálás pozíció, hiszen megjelenése a bizalom (vagy inkább önbizalom?) hiányát jelzi mindkét érintett számára.

...furcsa dolog a féltékenység. A való életben is szomorú perceket tud okozni, sajnos, ezt volt már módom tapasztalni. A virtuális táncparketten, az emberdzsungelben pedig még koncentráltabban tud jelentkezni ez a furcsa, sőt, az adott helyszínen végképp értelmetlen érzés.
(Te ezt egy mondattal elintézted: amíg az ember ezen az oldalon tartózkodik, addig nem elkötelezett.)
...majd visszamásztál rá.
(Sőt. Engem is visszacsaltál. Csak, hogy ne unatkozz. ???)
Na de próbáljunk meg rendet tenni az érzések zűrzavarában. ...mindig az őszinteség a legnehezebb pontja az ilyen jellegű próbálkozásoknak.
...hát igen. Én egy olyan magányos ember vagyok, akinek nagyon fontos (lenne) a társaság. Sok barát, ismerős, programok, társasági élet. (Ezért tudott DJ J akkorákat rúgni rajtam, anélkül, hogy tisztában lett volna azzal, hogy mit is csinál.)
Az is tény, hogy a Mérleg szülöttek nem épp a kitartásukról híresek. Szépek, okosak, ha van rá keret, tudnak nagyon elegánsak lenni, kedvesek is... de nem elég kitartóak. (Ha ezt olvasná, Sasmadaram egyből előadást tartana, hogy okkult hatások áldozata vagyok ezzel a horoszkópiával... pedig ez annyira igaz, hogy én még megtérni se vagyok elég kitartó... pedig őszinte szeretettel szeretem őt.)
Okkult hatások ide, kitartás hiánya oda, bizony az embert a virtuális térben is kínozza a féltékenység. És ebből néha egészen hülye helyzetek adódnak.
Például, mikor Sportszelet bekéreckedett a "családba". Azt szerette volna, ha őt is örökbe fogadod... napok óta figyeltem, ahogy Te és Sportszelet beszélgettek, és a szemeim egyre zöldebbek lettek. Az örökbefogadási jelenetnél már valóságos házi sárkány voltam, hánytam a tüzet magam elé, még jó, hogy nem gyulladt ki a monitor.
...kisvártatva megérkezett Szösziboszi, akinek szintén csípte a szemét Sportszelet aknamunkája Struccfiúnál, így teljesen érthető volt, hogy véd- és dacszövetséget kötöttünk. Ezennel ünnepélyesen kijelentem, hogy többet semmilyen formában nem fogok Sport szeletet fogyasztani, még a boltban is messzire elkerülöm :))

Később többször is elmondtad a nem túl hízelgő hasonlatot Sportszelet és a katonacsizma vonatkozásában, amit sokáig hittem is, meg nem is. Aztán, tüzetesebben megnézve őt, el kellett fogadnom. Akkor, illetve látva, hogy sokkal visszafogottabb lettél vele, némileg megnyugodtam.

Csinike bezzeg nem nyugszik. Csinike a fejébe vette, hogy csak Te és senki más. Igazából róla az az általános vélemény, hogy megélhetési rajongó. Ami végképp teljesen értelmetlennek tűnik számomra, hiszen annyira nem magas a járandóságod. Persze Csinike életének kardinális problémái közül néhányat nyilván hathatósan tudna orvosolni ez a kapcsolat. De az már régen rossz, ha egy nő egy férfitól várja a megoldást.
...már a koncepció is helytelen az ő esetében. Mert ha olyan nagyon új életet akar kezdeni, akkor miért nem csomagolja be a bőröndjét, jön fel Budapestre (na nem Hozzád, hanem egy albérletbe), miért nem keres itt munkát (talán még találna is), és főleg: miért nem adja be a válókeresetet??? Jelenleg egy fedél alatt él férjemurammal... és társat keres. Ez tényleg több, mint furcsa.
...de hát Csinikével nem ez az egyetlen probléma. Pedagógus létére valóban nem túl erős oldala a szövegértés szegényemnek...
Mindenesetre megfigyeltem, hogy gyakran, és szívesen hecceled Csinikét, és ez számomra - sajnos - azt jelenti, hogy alapvetően tetszik ő neked. Csak a zűrjei, meg a butasága nem tetszenek (szerencsémre, hozzáteszem).
...tehát Csinikét nézve vegyesek az érzelmeim: hol zöldül a szemem, hol sajnálom őt. Aztán van olyan is, amikor mindkettőnket sajnálom, hogy miért pont Veled nyűglődünk... bonyolult dolog ez. Persze nem lehet csodálkozni, hogy ilyen gondolatok támadnak bennünk. Ha valaki nagypapa létére azt tanítja az unokáinak, hogy ha tetszik nekik egy lány, akkor húzzák meg jól a haját, attól mit lehet várni? ...az biztos, hogy nem unalmas Veled az élet. És ez alapvetően nem rossz dolog... micsoda ellentmondás ez... furcsák vagyunk, mi nők :))
...érdekes, azért alapvetően kezdek bízni abban, hogy inkább csak a társaságvágy, meg az unalom játszanak szerepet az oldalon való vendégszereplésedben, nem a partnerkeresési szándék...
Egy jó asszony mindent megbocsájt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.