2012. november 22., csütörtök

Világvége. Buli van! :D



...mikor készülök "papírra vetni" (milyen idejétmúlt kifejezés - az a Világ is elmúlt) ezeket az (egyesek szerint meglehetősen tiszteletlen és szkeptikus) gondolatokat, szinte a tarkómban érzem a bizsergést, Sasmadár rosszalló tekintetét. Akkor volt részem először ebben a tekintetben, mikor első ízben találkozott a világvége-várást illető szkepticizmusommal. Tulajdonképpen életem eddigi legintenzívebb paranormális élménye is hozzá, meg a hite szerint közelgő Végítélethez kapcsolódik.

Békésen ültünk kedvenc helyén, a McDonald's üzletében. Mellettünk egy fiatal anyuka etetgette gyermekeit. Ő a Végítéletről, a kárhozott lelkek jajgatásáról beszélt - én közben a pöttyöket figyeltem a szemében, amik a lelkesedés hatására kitágultak, zöld alapon barna pöttyök, vagy ilyesmi. Furcsa jelenség volt, annyi szent.
...és abban a pillanatban mintha kitágult volna a tér, egybe mosódott a "kint" és a "bent", már nem az anyukát hallottam, ahogy biztatja zsengéit a silány minőségű élelmiszerpótlék elfogyasztására - nem, hallottam a távoli jajgatást, keserves nyöszörgést, siránkozást. Mindezt oly tompán, mintha víz alá merültem volna - ott van az embernek ilyen térérzete és érzékeli hasonlóképpen a hangokat.
Az egész nem tartott pár pillanatnál tovább. Mikor magamhoz tértem, Sasmadár szinte diadalittasan nézett rám. Benne volt a tekintetében, hogy pontosan tudja, mit éltem át, sőt, ő irányította az egészet.
Tulajdonképp még most is csodálattal tekintek paranormális képességeire, na... még, ha mint emberben, többszörösen is csalatkoznom kellett benne.


De elkanyarodtunk a Világvégétől. Pedig mostanában a vízcsapból is ez folyik. A legújabb aktuális dátum erre a kedves eseményre nem 12-e, hanem 21-e. Ily módon a névnapom lefolyását ilyen értelmezhetetlen esemény - jó eséllyel - nem fogja megzavarni.
Mindenesetre a téli napfordulóhoz kapcsolódhat az a - valamelyik világvége-blogban olvasott - rendkívüli felismerés, hogy december 21-én és az azt követő napokban sötét lesz.
Nem akarom elvenni a Nobel-díjat a bloggertől, a Zistennek se, de azért tájékoztatásául közlöm: már előtte is. Sőt, még a három nap letelte után is. Elvégre egészen március 21-éig hosszabbak lesznek a nappalok az éjszakáknál...
Ami meg a sötétséget illeti, elég kinyitni a netet néha, és lőn. (Vagy megnézni némely parlamenti ülést...) :(

Mindenesetre van idő 2012.12.21 után is, a neten köröző 2013-as Maja naptár épp elegendő bizonyíték számomra. (Alighanem sláger terméke lesz az év végének...)
Nem, szegény majákat igazán nem akarom bántani, de ők már félreértettek pár dolgot a világ folyásából. Azt is hitték, hogy a szakállas fehér emberek az ő visszatért, védelmező isteneik... ennyit erről.



Egyébként a HVG blog szerzője is úgy véli, hogy van Idő az Időn túl is. Ma olvastam világvége-szösszenetüket, és a bakancslistát, mely szerint a Világból hátra lévő 29 nap alatt melegen ajánlott olyasmiket csinálni, amiket egész életemben szerettünk volna. Még akkor is hasznos ez a dolog, ha nem is lesz Világvége. (Vagy igen... Vagy nem. Vagy igen. Határozott vagyok. Vagy mégse.... :D)

Bakancslista a Világvége jegyében... nem rossz ötlet. Sajnos, az én bakancslistámon nem szerepelt más, csak a Garrone-projekt az elmúlt 20 évben. Nem vágyom sárga villamos vezetésére, még akkor se, ha földalatti.
Ha nyár lenne, megfontolnék egy komolyabb természetjárást, de fene nagy hideg sötétben még a medve se járja az erdőt, inkább aluszik.
Azért csóróság ide, szegénység oda, feltétlenül beiktatok egy-két uszoda-szauna kört. Már megint több, mint egy hónapja nem jutottam el oda se. Hátha... :(
...meg Garronét is veszek, ha nem is egy évnyi mennyiséget (29 nap... csak 29 nap...).
A blogger szerint 3 hónapig áram se lesz, csak nagy hideg. Sűrű lesz minden, nehéz a testünk és csak növényi eledelt fogunk magunkhoz venni. Már, ha megtaláljuk a szánkat. Nem röhögni. Abban a sötétben??? :D
De ha nem, az se baj, az emberiség 10%-a úgyis el fog pusztulni. (Milyen hasznos egy Világvége a túlnépesedés ellen.)
Ja és a tér sűrűsödését és az idő lassulását már előtte is érezhetjük.
Én például napok óta nagyon érzem. Reggelenként alig bírom összevakarni magam. :D :D :D

A céges buli miatt viszont komolyan aggódom. A tavalyi helyen tervezzük, nagy felhajtás lesz, ha lehet hinni a szervezéssel megbízottnak, kibéreljük az egész éttermet.
A dátum?
December 21-e. Este. :D
(más is tart világvége-bulit. ...asszem ez a legjobb, amit tehetünk. :D)

Amúgy is. Van a dolognak egy praktikuma.

...Utólag fizetünk. :D :D :D
Europe: The final Countdown

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.