2012. november 22., csütörtök

Szeretem a bankokat 2.



Manapság tényleg vége fele jár az eddig általunk ismert világ. :D Sok, hozzám hasonlóan gatyáig eladósodott szerencsétlent azzal etetnek holmi mágusok, hogy az ilyen nagy világfordulásoknál a hitelek is törlődnek. Ezt az egyet, mint pozitív mellékhatását tudnám értelmezni a helyi jellegű Világvégének. :)
Na persze, ez nem ilyen egyszerű, és különben is, mint tudjuk, a Világvége garantáltan mindenkinek eljő... csak épp mindenkinek máskor. (Az is igaz, hogy bekövetkeztekor minden törlődik a személy számlájáról.)
De, hogy addig se unatkozzunk, a honi pénzintézetek időről-időre szolgálnak valami kedves, vidámságra okot adó szösszenettel.
Most épp kedvenc vagyonmegosztási peremhez szolgáltatott viccesnek mondható adalékot az E betűs lízingcég, akik rendkívül nagy értékű gépjárművemet finanszírozzák. (Nem röhögni. Rendkívül nagy értékű. Több, mint 5 millióba van ez a szerencsétlen 3 milliós autó... de már 500 ezret se ér. Tuti biznisz. Csak nem nekem.)
Tehát, a bíróság fel kívánja állítani a vagyonmérleget, visszadátumozva arra a pillanatra, amikor a Nagy Falat arrébb tolták.
Ez igen dicséretes szándék, különösen annak függvényében, hogy szép, nagy, kerek negatív szám lesz a végeredmény, ...és elviekben annak a fele engem illet. (Mint a tartásdíj. Vicces.)
Ezért aztán a Bíróság bekérte a különböző, pályán mozgó pénzintézetektől a Pillanatkori és a jelenlegi egyenleget.
Képzeljétek, volt olyan pénzintézet, aki megértette, és válaszolni is tudott a kérdésre.
Őket nevezem nem reménytelen esetnek.
Aztán volt olyan, ahol a Bíróság zavarodott bele a kérdésfeltevésbe (az egyik hitelt a másik bankon kereste, esetemben ez nem csoda...). Nem értették, mit akarnak.
De! A csúcs!!! Az EEEEEE....
Szó szerinti idézet az általuk a Bíróságnak küldött levélből:
"Ügyfelünk a részletek fizetését megkezdte, azt még 2009.év októberében is teljesítette, így az erre a hónapra fennálló pontos tartozást társaságunk nem tudja megadni."
Kicsit lejjebb:
"Társaságunk a mai nappal 584.180.- Ft főkövetelést és 125.084.- Ft késedelmi kamatot tart nyilván."
Hijjnye.
Hogy jött ez ki?
Ha Hofi lennék, akkor most eljátszanám saját kötögető öreganyámat.
"Elvesztettem a fonalat. Kisfiam. Elvesztettem a fonalat. 2009-ben se vót már meg."
"Ne izéljen már, mama. Mit kukacoskodik. Akkor nem vót, most meg van. Nahát. Nem is örül neki? Hogy magának sose jó semmi se. Nahát."

Asszem, lesznek még emiatt a levél miatt valakinek kevésbé kellemes percei.

Nem nekem. Nekem már volt elég, amit ők okoztak. :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.