2012. november 6., kedd

Női és férfi energiák 2.



...sőt, nem hogy nem sötétek, hanem egyenesen vonzóak. Nem tudom. Lehet, hogy ez lenne a normális? ...nekem már a Randivonalon is zombiundorom volt, élőben pedig ez csak fokozódik. Furcsa jelenség.
De most nem magamról szeretnék beszélni...
Illetve kicsit mégis.
Aranyos barátnőmmel a múltkor felidéztük átélt metafizikai élményeinket: én a gondolatátvitelt (mely igenis, létezik... mégpedig erre fogékonyak számára megdöbbentő élességgel), és egyéb hallucinációimat, melyek előidézéséhez nem volt szükség szerekre.. ó, nem. Elég volt végül is tényleg egyetlen, voltaképp színtiszta férfiúi energiát képviselő hittérítő. (Hisz Sasmadár valami olyasféle, ha jól sejtem.)
Barátnőm történetei más jellegűek voltak, ott nem a mester-tanítvány, inkább a csoportdinamika szabályai érvényesülnek, ...ott is létre jön egyfajta megváltozott tudatállapot - de én, az örök Mérleg, a két világ közötti keskeny pallón egyensúlyozva, akkor is úgy éreztem (mint általában a Sasmadárral folytatott beszélgetések kapcsán is), hogy most az egyensúly megtartása érdekében kettőt lépnem kell a pallón - hátrafelé, a realitás irányába.
Így viccelődni kezdtem: tulajdonképp mindkét történet a pénzre megy (ezt továbbra is fenntartom), csak az egyik olyan, mintha személyi edződ lenne, a másik meg, mintha valamiféle látvány-csapatsportot űznél. (Az árak is ennek megfelelően alakulnak...)
Itt most szívesen tennék egy kitérőt, elfilozofálva a különböző lelki segítők és a pénz viszonyán... de nem ez a jelenlegi fő csapásirány. Talán majd egyszer visszatérek rá, mert többféleképpen is megközelíthető a kérdés.
...a fő mondanivalóm a cím szerint: a női-férfi energiák kapcsán lenne... ha nehezen is áll össze a kép... mindenképpen ki kell egészítenem az eszmefuttatást a hit szerepével. Mert ezek az "üzleti vállalkozások" a "kuncsaft" hitére építkeznek, mint szilárd alapra.
Sasmadár írt egyszer egy gyönyörűségest arról, hogyan is működik a hit a férfi-nő kapcsolatban. Ő gyönyörű esszét írt, tánc, tűz, és ifjúkori csábításai szerepeltek benne. Én ezt most engedelmetekkel így foglalnám össze, kivonatosan: ...érdeklődni kezdesz, mert azt hiszed, hogy érdeklődik, és egy idő után tényleg érdeklődni kezd, mert azt hiszi, hogy tényleg érdeklődsz... lényegében "azt hiszem, hogy azt hiszed, hogy azt hiszem" játékot játszik minden férfi és nő - különösen addig, amíg nem stabil a kapcsolat.
Stabillá akkor válik, ha a másik fél reakciói rendre az "értelmezési tartomány"-on belülre esnek, azaz az elképzelt (vagy ahhoz közel álló) válaszreakciók érkeznek. (Ennek is lehetne több blogbejegyzést szentelni... de elkanyarodnánk a témától).
Mindannyian tudjuk, hogy az önértékelés és a kreativitás - mindkettő valahol nagyon mélyen, ösztön szinten összefügg a szexuális (teremtő) energiával. Méghozzá eléggé bonyolult algoritmusok mentén. Mert például, a boldog és a szükségleteknek megfelelő szexuális élet jó hatással van a kreativitásra és az önbizalomra is. Ha viszont valaki gátlásokkal küzd, az nem tud igazán kibontakozni a többi területen sem. Az ilyen embert, ha pozitív visszacsatolások érik a másik két terület bármelyikéről, akkor javulhat az önértékelése.
...mai világunkban rengeteg a magányos ember. Pedig az ember alapvetően társas lény, még akkor is, ha a "többiek" néha az agyunkra mennek.
A magányos ember egyre bezárkózottabb, s ahogy bezárkózik, úgy épülnek le ezek a képességei: önértékelése, kreativitása, súlyos depressziós esetben szexuális érdeklődése is.
Mindenesetre a harmadik a legkitartóbb kísérője a létnek, s erre nagy eséllyel lehet alapozni... sok mindent, jót és rosszat is.
Alapoznak is...

Baby Sisters: Szeresd a testem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.