2017. november 11., szombat

Hétvégi spiritusz

Azt mondják, hogy "Isten pontosan tudja azt, hogy mire van szükséged, azt is, hogy kire van szükséged, azt is, hogy mikor. Tanulj meg várni." Jó, de mire? Minek? Mit érdekli Istent, hogy nekem mire van szükségem? (Isten=szabályrendszer, tudjuk. Nem érdeklődik, a függvényt se érdekli az ő végeredménye, bár a változók megváltoztatásával a végeredmény tényleg módosítható - de nem azért, mert a függvényt ez "érdekli".) Felcsendült a lelkemben a "söpörtem én már eleget, söpörjön már más is" népdal "várni" igével történő átdolgozása a háttérben, elhaló motívumként. De tovább olvastam. Kíváncsi voltam, hogy az eddigieket meg lehet-e még fejelni valamivel. Lehetett.
Azt tanácsolták egy várakozásban megfáradt sorstársnőnek, hogy: "Megvan az oka, ha még nem érkezett meg. Érdemes befelé figyelni, hol lehet a blokk... az eddigi leckéket megtanultuk-e... valóban készen állunk-e... olyan partnerré váltunk-e, amilyenre vágyunk?"
Pfff... az eleje még csak hagyján. Blokkok, leckék... legyen. Tényleg van, akinek sokszor le lehet vetíteni ugyanazt a filmet... Máskor meg begörcsölök az első véresebb képkockánál).
A készen állást illetően magam részéről egyre inkább úgy érzem, hogy én többé soha nem fogok "készen állni"... bár belegondolva, ez is egy hülyeség, készen állni a százméteres gátfutás startjánál szoktak.. mindegy, a párkapcsolat is felfogható valami ilyesminek. Ez még szódával elmegy.
Ami igazán kiakasztott, az az utolsó mondat.
Olyan partnerré válni... a "partner" szó a magyar nyelvben azt jelenti, hogy valaki, valakivel, valamilyen viszonyban van. Üzleti partner, kapcsolatban partner. Hogyan tudna valaki önmagában partner lenni? Hiszen ahány partnerkapcsolat, annyifélék vagyunk mi magunk is. Hogy a partnerkapcsolatban milyenek leszünk, az nem csupán rajtunk múlik, hanem a partnerünkön is. Legalább 50%-ban. Volt már az életemben néhány partneri kapcsolat, és mindegyikben kicsit más voltam. Aszerint, hogy a partnerem mit hozott ki belőlem, illetve számára mi volt a fontos - magyarán, hol volt a függvény metszete, a közös halmazunk.
De olyat, hogy önmagamban leszek partner? Önmagammal alkossak metszetet?
Tételezzük fel, hogy sikerül.
Akkor meg minek oda harmadik személy?
Ááááááááááááááááááááááááááááááááá......................

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.