2015. április 22., szerda

Kertrészlet-terv

...szóval, a kerítés mellől kiirtom a vadszilvákat. Egyet talán meghagyok... a szomszédság miatt, hogy legyen hol enniük télen... :) de a többit kiirtom. A boglárkacserjét megrendszabályozom, már küldözgettem többfelé belőle, de még van bőven fölösleg. A sárga sásliliom ágyást kicsit megformázom. Mellé beásom a kerti tavat, beletelepítek néhány vízi növényt, és veszek egy mini szivattyút, meg egy korsót a vízforgatáshoz. (A korsó kifúrásától már előre rettegek, nem kellene széttörni. Ez tűnik a projekt legnehezebb részének.) A tó mellett ott hagyom a két yukka liliomot, azokat már direkt ültettem úgy oda, hogy figyelembe vettem a tó leendő elhelyezkedését. (Elég nyamvadtak, de még élnek. Hátha magukra találnak idővel.)
A kiásott földdel folytatom a feltöltést a támfal mellett, az egészet elegyengetem, elsimítom, beültetem. A rézsű aljába csinálok egy írisz- és sásliliom ágyást.
Eddig megrendeltem 37 fajta törpe íriszt, holnap küldik a sásliliom katalógust, vettem két téli jázmint, illatos gólyaorrt. Eltökélt szándékom, hogy hozok a temetőből vissza a molyos madárhúrból a rézsűre, ott úgyis túlszaporodott. Szeretnék venni levendulát, de Pannonhalmáról csak 50 tövet lehet egy tételben rendelni, azt kissé soknak érzem, kénytelen leszek betérni az Oázisba, hátha náluk is van.
A bokorrózsák megrendszabályozását a túloldalon azzal kezdem, hogy téglával kiarkok nekik egy magasabb ágyást, és egyenletesen elterítem benne a földet.

Mindezek költségei:
- szivattyú kb. 3000
- korsó kb. 6000
- növények kb. 15000
- szükség esetén gombaföld, 95 Ft/30 l (1 zsák), 10 zsák 950 Ft. A magas ágyáshoz lehet, hogy kell valamennyi.
Kerti tó: szomszédéktól

A munkaerőt én biztosítom.

Tettre készség van :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.