2014. február 24., hétfő

Szemléletfejlesztés - egy újabb megszívlelendő szösszenet

...szeretem a Szemléletfejlesztés oldalt. Ha valaha eljutok odáig, talán egyszer benevezek a teljes programba is. Addig is... maradnak az emailek, melyeket meg-megújuló érdeklődéssel olvasgatok.

Mint a mai jótanácsot is.

"Tapasztalatom szerint a legjobb, ha idnként rászánunk egy-egy napot, és végiggondoljuk a szokásainkat, az életünkbe rendszeresen visszatérő jelenségeket, a rutinjainkat, és igyekszünk azokat úgy átformálni, hogy az álmaink felé segítsenek minket. És itt nagyon fontos, hogy körültekintően gondolkodj! Hiszen amint láthattad, a józan paraszti ész gyakran pont, hogy ellentétes eredményre vezet, mint a szándékod!"

(Az általánosítás veszélyeit fejtegette az írás, teljesen jogosan. Pl. a devizahitelek általában olcsónak látszottak. KedvencEmnek sikerült rólam pl. a jegybanki alapkamattal történő elszámoláshoz képest 750 ezret legombolnia 10 év alatt oly módon, hogy a szerződés szerinti THM alapból alacsonyabb volt, (8,16%) mint az induló jegybanki alapkamat (11,5%) sőt, a futamidő több, mint felében a jegybanki alapkamat magasabb volt, mint a szerződés szerinti (és be nem tartott) THM.)

Tehát általában lehet, hogy jók voltak a devizaalapú(nak csúfolt) hitelek... valakinek, valamire...

A szokásaim átalakításáról annyit: rendszeretőbbnek kell lennem. Ez a legfontosabb. Takarékos az már vagyok, az önsanyargatásig - rendszeretőbb még nem.

Nem kéne ebbe beletörődni. Igaz, hogy időt, és energiát vesztek általa.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.