2014. január 23., csütörtök

Spirituális út

"Bocsásd meg a mi vétkeinket, amiképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek..."
(ajjaj)





Napok, vagy inkább hetek óta rugózok a megbocsátás témakörén. A tényen, hogy a megbocsátás érzése energiát ad, és felszabadít - és azon a másik tényen, hogy meg lehet-e bocsátani olyan dolgokat, történéseket, amelyek az ember életére hosszú távon, vagy/és jelentősen negatív hatással voltak...

A kérdés ez idő alatt többféle megjelenési formában is feltűnt előttem, némelyiket sikerült hosszasabban megszemlélnem, másokat csak távolabbról, vagy futólag...

Ennek a cikknek az elolvasása viszont helyre tett bennem valamit. Különösen a folyamat harmadik része: "Megkérem Istent, hogy alakítsa át a bennem lévő félelmet szeretetté..."
- Ne félj! - ...mintha szóltak volna hozzám.

És igen.
Az, hogy még mindig nem tudtam valóban megbocsátani az ellenem vétkezőknek, az a félelemre vezethető vissza.
A félelemre valami elvesztésétől, további rossz dolgok bekövetkeztétől, összefüggésben azokkal a vétkekkel, melyeket korábban ellenem elkövettek.

Ez a félelem nem is alaptalan, hszen a múltbeli tapasztalatokra épül - hiszen ezek a dolgok valóban és jelentős mértékben hozzájárultak az eddigi életem szenvedéseihez és küzdelmeihez, egyszóval ahhoz, hogy az életem minősége jelentősen elmarad attól, amit (hitem szerint) megérdemelnék.

Nehéz tehát megbocsátani, ha attól tartunk, hogy a másik ember korábbi cselekedete vagy mulasztása a jövőben is hátrányosan fog érinteni minket.

Ahhoz, hogy a félelmet szeretetté tudjuk transzferálni, hit kell.
Hinni kell abban, hogy az elmúlt dolgok negatív hatását már nem kell tovább hordozni, hogy megszabadultunk tőlük. Hogy az az elmúlt rossz, bár hátravetett minket, de a jövőbeni fejlődésünknek nem lehet akadálya.
És... igen, el kell engedni a múltbeli sérelmeket, hogy ne lehessen a jövendőtől való félelem táptalaja.

Már ez is mennyire nehéz feladat. (Nehéz az, amit annak gondolsz - írta valaki egyszer...)

És akkor még hol vagyunk a szeretetté alakulástól... ahhoz ennél sokkal, sokkal több kell. Azt hiszem.


http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20140122/sarkadi-kriszta-spiritualitas-jelentese/#kapcsolodo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.