2014. január 2., csütörtök

Gondok... és nincs gondnok

...a mondandóm ellensúlyozására a délután, a kertben készített képeimből hoztam ide is... tudjátok, ha eddig még nem lett volna elég gondom... most van.
























Tehát, (miután kigyönyörködtük magunkat) a helyzet a következő:

A fiúk dolgavégezetlenül érkeztek haza, ugyanis a Praktiker dolgozói égbe-világba dicsérgették a szivattyújukat (a kútfúrókkal egybehangzóan), és közölték, hogy ehhez nem is kell lábszelep. András hozzátette, hogy lábszelep van a nyomáskapcsolóban is, ...de idomokat nem vett, hogy össze tudjuk szerelni.

Így félbe maradt minden, az ifjúság tévénézésbe kezdett (jól bírtam..).

Magam részéről, miután a kedves szomszéd így kiröhögött, szintén tele lett a tököm mindennel. Megpróbáltam a házi munkákkal utolérni magam, vagyis átmentem nőbe. Tehát a csőgörényt letéve (természetesen alapos kézmosás után) felkaptam a mosogatószivacsot, mosni kezdtem, főzni, felmostam... közben sokat dolgozott a szivattyú, a maga megmagyarázhatatlan tempójában.

Egyszer csak András fiam szobája felől kiáltás hallatszott.

- Anyu, gyere, nézd meg, itt áll a víz!...

És igen. Az ágya alatt, a hangfal alatt, a szép padlója alatt, mindenhol víz. Víz, víz és víz... a hangfalat elhúzva a falon némi penész, jelzéséül, hogy nem most kezdődött ez a probléma.

Az apjával történt egyeztetés során kiderült, hogy valahol a gipszkarton alatt kell lennie egy csapnak... talán az a bűnös.

A fiam kétségbe esett, "A szép szobám! A szép szobám!..." én pedig vígasztalgattam. Hogy őszinte legyek, a magam részéről megkönnyebbülést éreztem:

- Nem baj, kisfiam, a gipszkarton nem olyan drága dolog, a tapéta se. Legalább megtaláltuk a hiba forrását, álljunk neki, bontsuk ki, egy-kettőre helyre állíthatjuk az egészet!...

- Ebben a házban ami elsz@ródott, még nem lett semmi helyreállítva az utóbbi időben...

Nyeltem egyet, mert ebben sajnos, forrás hiányában igaza volt... de folytattam a vígasztalást.

Egy kis idő (és egy cigaretta... :-(( ) után belátta az igazamat, és elkezdett bontani.

Egy idő után azonban már nem lehetett tovább elviselni a rothadó szagot.

- Ez nem lehet a víz! Ez biztos a lefolyó! Annak van ilyen szaga!...

- Jó, szedjük fel a padlódat. Amúgy is el van ázva, hiába van alatta fólia. Rálépsz, és tocsog a vízben. Az is alárohadhatott már...

A sarokban megtaláltunk egy régi lefolyócsonkot.

- Biztos ez az oka! Itt is feljött a szennyvíz a dugulás miatt, attól van ilyen büdös! Szétb@sztam a szobámat, és még mindig nincs meg az ok, hogy miért megy el a nyomás!!!...

Láttam, hogy eljutott a tűrőképessége határáig. Nem csodáltam. Otthagyta az egészet, szobástól, kupistól, kimentek Marcival cigizni. Nagyon rossz volt látni, ahogy kivonultak. :-((

De még ennél is rosszabb volt látni az arckifejezését.

Bent maradtam, a hideg, kupis büdösben, próbáltam a kádat megtölteni, kiengedni, lement anélkül, hogy a csatornán a szobában bármi feljött volna.

Hagytam a szivattyút járni úgy, hogy nem volt nyitva egy csap sem... és valami furcsára lettem figyelmes.

Ha a csatorna lett volna, akkor a vízfoltoknak száradniuk kellett volna már.

De nem, egyre nedvesebbnek tűnt a törmelék. Nekibuzdultam, és elkapartam a faltól. Alaposan kitisztogattam a málladozó darabkáktól.

És akkor megláttam a kicsi, de határozott vízsugarat...

Nyomon vagyunk.

De hogy lesz ebből a házból újra lakható élettér??? Mi pénz, hol az az energia?...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.