2020. december 17., csütörtök

Furcsa szerzet

 Érdekes egy szerzet vagyok én, mi tagadás.

Napok óta küszködtem a lustasággal, hogy dolgoznom kellene, de inkább csak a nyavalyáimmal foglalkoztam és sajnáltam magam a rengeteg feladat miatt.

Ma - pedig megint úgy keltem fel, hogy tiszta merő takony voltam, és a légcsövem is újra fájni kezdett, pedig azt már napok óta nem éreztem - de ráerőltettem magamra a güzülést egész nap.

Lekönyveltem Kékhemü legcsodálatosabb cégét, bekészítettem az utalandóit, nekiálltam az ügynökség havi zárásának, közben a Követeléskezelő keresztkérdéseit is megválaszoltam; mellékesen számlákat gyártottam magamnak és ügyfeleimnek; s most, este 23:20-kor, egy jó 11 órás kemény munkanap után - itt heverek az ágyban, hülyén vigyorogva, teljesen elégedett vagyok magammal, még a fáradtságot se érzem, ami pedig jogos lenne egy ilyen hajrá után.

Lehet, hogy én mindent azért hagyok az utolsó pillanatra; és azért megyek el pénzügyileg is mindig a vonalig, mert sivár kis életemben ez az egyetlen, ami kihívás? Amitől némi adrenalin termelődik bennem?

Mindenesetre most elégedett vagyok magammal, csak holnap folytatódjon ez a lendület, és két-három nap alatt megint megcsinálok annyit amit mások hetek alatt szoktak.

...hogy aztán újra nyavalyoghassak hetekig...

Van ennek bármi semmi értelme?


Mert furcsa szerzet vagyok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.