2022. december 18., vasárnap

Üzleti terv (Álruhás áldás)

Szót fogadtam a jósoknak, jövendőmondóknak, guruknak és motivációs szakembereknek, melyek bölcsességei ilyenkor nagy számban tenyésznek a Fájszbukkon és más releváns helyeken - azaz elkezdtem a jövő év megtervezését, összhangban távlati céljaimmal. 

Igazából kb. egy hétig nem akaródzott jönni ehhez az ihlet; túl sok a bizonytalansági faktor, bár kis életemben emelkedés látszik, de komoly szakadékok veszik két oldalról körül ezt a felfelé ívelő szakaszt, elég egy rossz lépés, vagy egy barátságtalan kanyar, és jajj, mi lesz... 

Aztán elmentem Segítőmhöz, és húztam Nála egy Angyalkártyát, firtatva, hogy mi várható vajh a következő, csodálatos évben? A kihúzott kártya láttán elmosolyodtam, annyira ezt éreztem én is. 

Az Álruhás Áldás kártyája jött ki. Munkás évnek nézek elébe, melynek gyümölcsit nem azonnal fogom learatni, de mindenképpen hasznos, mozgalmas, termékeny évet vízionáltam a kártyát nézve. Így legyen, ezért imádkozom.





Hazatérve tehát már volt erőm és lendületem megkezdeni a szép jövőre valő felkészülést, legalábbis, ami ennek anyagi oldalát illeti, üzleti terv, sőt, azon is túlmutató kalkuláció került-kerül összeállításra, régi jelmondatom jegyében, mely szerint az élet maga egy vállalkozás, így üzleti tervem excel táblázatossága kiegészült a cégeim produktumának megtervezésén túl a kennel és az őstermelői tevékenység számsoraival is.

Ez utóbbi kettő esetében a "kiadás" oldal a durván vastag, még úgy is, hogy némi bevételt is rendeltem mindkettőhöz - mondjuk az is tény, hogy a várható bevételek ezeknél a tevékenységeknél az utolsó buznyákig visszaforgatásra kerülnek, sőth. De épp ez lesz a további növekedés egyik alapja.

A kennel üzleti terve nagyságrendekkel alaposabb és kiforrottabb, mint az őstermelői tevékenységé; látszik, hogy egyre inkább otthon leszek a témában; s határozottan tele vagyok ötletekkel a kutyászat kapcsán; már csak némi forrás kell hozzá és elstartolunk, mint a rakéta, ez már teljesen bizonyos.

Az is ténynek látszik immár, hogy az év eleje igencsak kifeszített lesz; még az új ügyfelek és az árkorrekciók figyelembe vételével is; s igencsak jó lenne még egy nagyságrendi ügyfél; - egyébként is az ügyfélszám további bővítése az előirányzat; s amellett a minőség, hatékonyság is további javítást igényel. - Ez utóbbihoz a Trello egy kincs, nagyon örülök, hogy ráleltem.

Jelenlegi üzleti tervem szerint éves szinten hat nulla hiányzik, ha a biztos bevételeket tekintem. Azonban ha a bizonytalanokat is hozzáveszem, bőven jó vagyok. Szóval érdekes lesz ez, úgy tűnik. Kapaszkodni kell felfelé, szerintem ez már az a bizonyos kaptató, a síkság után - bár tény, hogy még csak az eleje, de elindultunk a hegymenetnek.

Magyarország leghíresebb motivációs szakembere tanácsait azzal kezdi, hogy értékeld a jelenlegi helyzetedet, mielőtt tervet kovácsolsz. Igyekeztem megfogadni a tanácsát; körülnéztem magam körül, átgondoltam, hogy hogyan változott ebben az évben bennem-körülöttem minden; - és csendben engedélyt adtam magamnak az örömre.

Hisz ha nehezen is, és Andikám sok segítségével, de épült-szépült valamelyest az otthonunk; 1/1-es lakástulajdonos lettem; elkezdtünk új tevékenységeket; elindultunk új irányokba; vállalkozásom - az időszakos hullámvölgyek ellenére is - szépen jövedelmez; s ami még ennél is fontosabb: tele vagyok tervekkel, lelkesedéssel végre. Hosszú ideje nem volt ebben részem.

Most már nem kelek úgy, mint aki a másvilágról támad fel; fájdalmaim, ha nem is szűntek meg, de jelentősen csillapodtak; persze fontos az egészségemet karban tartani; továbbra is tömnöm kell magamba a vitaminokat és gyógyteákat; - de az egész, még ezzel a furcsa vérzéssel együtt is (ami miatt két napig letargikus voltam megint, bevallom, de lefolyását, hosszát tekintve annyira ismerős volt, hogy ez önmagában megnyugtató.) Persze, elmegyek dokihoz, és valószínűleg megint körül fognak nézni odabent is; nem is baj; de bízom benne, hogy ennyivel meg is úszom.

Vigyáznom kell hát magamra, ez az egész alfája és omegája; belőlem csak egy van, mások többen vannak, ahogy az egyszeri vicc is mondja.

Vagy méginkább: elindultam felfelé, nehogy már ne érjek fel a csúcsra. Olyan szép állomásai lesznek ennek az útnak, ezt be kell járnom. Megérdemlem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.