2022. december 18., vasárnap

Ji-King: Lesz-e erőm véghez vinni az elképzelteket? 54. Férjhez menő lány

 Valami homályos aggodalom által vezérelve, de nekifogtam az idén is, faggatni a Könyvet a Jövőről.

Első kérdésem a fizikai erőnlétre mint alapfeltételre és a nagyívű tervekre vonatkozott; s a válasz, amit kaptam, nos... nem igazán kedvező. Ami igazán aggasztó, hogy ráadásul nincs is változó vonás a jelben.

Érdekes, hogy ugyanez a kua kijött már Róberttel való kapcsolatomra is korábban.

...érdekes? Egy frászt. A kettő egymásból táplálkozik, mint tudjuk.

54. Kui Mei

FÉRJHEZ MENŐ LÁNY (Képjel: Lány és esküvői menet, amelyben a lány mint ágyas, mint „másodféleség” érkezik meg.)

Alárendelt, kiszolgáltatott helyzetben vagy. „A vállalkozások bajt hoznak, semmi sincs,ami előmozdító” - mondja az Ítélet.Ebbe a helyzetbe ugyanis vágyaid, ambícióid, illúzióid sodortak, s nem mérted fel sem mások benső szándékait, sem saját méltóságod valódi parancsszavát. Minden ábrándot kiábrándulás követ. S minden vágy beteljesülését csalódás. Tetteidet nem benső tisztánlátásod, hanem éned káprázatai irányították. A helyzetet most valahogy el kell viselned. A kínai hagyomány ezt az alárendelt, s néha bizony megalázó helyzetet az „ágyas” képével ábrázolta. Nem főfeleség - csak szerető.Nincs méltósága, tekintélye, csak használják. Sőt kihasználják.Mit lehet tenni? Tűrni? Elmenekülni? Kitámadni és jogainkat követelni? Passzívan tűrni egy megalázó helyzetet  nem üdvös. Kibújni belőle  nem lehet, mert  ezt ahelyzetet vágyad és sóvárgásod már megidézte. Támadni és követelőzni pedig késő - ezt még az-előtt kellett volna, hogy gondolataid sorssá alakultak. Környezeted így vett meg, méltóság nélkül, spontosan annyira értékel, amennyire magadat tartottad. Senki sem hallgat rád.Egyetlen, amit tehetsz, ha méltóságodat megőrzöd a méltatlan helyzetben. A  Kui  „megté-rést”, „visszatérést” is jelent. Visszatérést önmagunkhoz. Ehhez először is fel kell ismerned a „nemtetszik” helyzetben saját vágyaid teremtő hatalmát. Nem mások a hibások, hanem te! Miattad nem sikerült, mert rosszul mérted föl magad s mások külső-benső helyzetét. Másodszor: vissza kell térned saját méltóságodhoz. A jelnek nagy tanulsága: csakis az igazi Énem hangját kell követnem. A szirénhangok félre-vezetnek!

Gondolatok

Nem hallgatnak rád. Az események nélküled alakulnak, és nem olyan irányba, ami tetszik neked.   Ami   a   képzeletedben   szép   volt,   a   valóságban   sivár.   kiábrándító.   Nehéz   elfogadni,   hogymindezt te álmodtad - pedig ez az igazság. Most tanulod meg, mi a különbség a képzelet s a káprázat (illúzió)  között. Mindkettőnek varázshatalma  van: amit  az ember  képzel vagy „káprázik”, azelőbb-utóbb megvalósul. De amíg a képzelet előre látja nemcsak a fényes, de az árnyékos oldalát is,nemcsak a  jót, de a vele járó rosszat is, addig a káprázat csakis a kedvezőt látja, az édes felszínt, s nem a keserű magot. Ezért keserves a csalódás. Világodat vágyaid teremtik - a képzelet s a káprázat hatalmai. Ezentúl, ha vágyódsz, ne a káprázat, hanem a képzelet mágiájával élj: képzeld végig a beteljesülés-nek nemcsak fényes, de árnyékos oldalait is! Ha gyerekre vágysz, ne csak a kisbabát lásd, de azéletre szóló felelősséget is, ne csak a szülői örömöt, de sorsterhet is. S ha másokkal képzelsz el közös terveket, ne vetítsd beléjük saját elképzeléseidet - figyeld inkább, hol tartanak, mit akarnak valóban önmagukkal s veled.Mindennek ára van. De a méltóságunk megfizethetetlen. És az alázat nem azonos a megalá-zással.A jézusi sorshelyzet tökéletes példája annak, hogyan őrzi meg valaki a méltóságát a lehetőlegméltatlanabb helyzetekben is.A Kui Mei a méltóság visszaszerzésének taktikájáról szól.És még valamiről. A kínai bölcsek realisták. Azt mondják: „a világ milliárdnyi lénye e jel-ben születik”.Vagyis   káprázatból!   Illúzióból!   Valamennyien   „szerelem-gyerekek”   vagyunk!   Szebbnek képzeltek minket, mint amilyenek lettünk. De mégis: vagyunk. A valóra válás mindig csalódással jár. Mint az összes Jósjelnél, itt is lényeges: kérdésed egy jövőbeli lépésedre vonatkozik-e, vagybenne vagy már a Jel erőtartományában. Ha még nem léptél, figyelmeztet: nem a tisztánlátásod irányít! Ha már léptél, taktikát kínál ahelyzet szerény elviselésére és harmóniád visszaszerzésére.

...

Ahh. Lehet, hogy túlértékelem fizikai javulásomat?... :( 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.