2014. szeptember 16., kedd

Kreatívságokról

Most pedig jöjjön egy rövid összefoglaló az utóbbi idők kreatívságairól, félkész és kész, no meg fejben létező projektekről, és az internetről, mint a leghatékonyabb eszközről...

Notehát, a dolog kezdődött a fotósokkal. Sajna, bár őszintén kedvelem őket, és nem is vagyok teljesen tehetségtelen, rá kellett jönnöm, (különösen, mióta gond van a gépemmel, és ráébresztett az én drágám, hogy a megosztott képek milyen nagy számban manipuláltak), hogy ezzel a PS-divattal nekem sem lehetőségem, sem türelmem nincs felvenni a versenyt. Nem, mintha nem tudnék bármikor  előkapni három-négy naptárra való szép természetfotót a sajátjaim közül... nem tudom. Egyelőre nincs hozzá gépem, anélkül pedig nem megy.
Így mostanában inkább csak lájkolgatom a megosztásaikat... hiszen nagyon szeretem a szép képeket, akkor is, ha nem én követtem el őket.

A hobbik áradata folytatódott régi szerelmemmel, a gobelin hímzéssel, bár itt volt egy törés az életemben - de talán helyre billen a csoport adminjával a kapcsolatom, és talán egyszer még hímezni is újra elkezdek.
Ezzel kapcsolatosan egyre inkább érzem, hogy mennyire rossz a szemem - de Bajnai Roberto előadásain okulva a Jóistennek se akarok szemüveget... inkább vakoskodok (a hülye...).
Egyébként abban is teljesen igaza van, hogy a szemromlás nem egyenletes, ma fájt a fejem, és még a lóméretű betűket is homályosan láttam. Máskor azért nem ennyire rossz a helyzet. ...egy újabb megfejtésre váró titka az emberi működéseknek... de félek, hogy a végén mi is olyanok leszünk, mint a jó pap, aki, bár holtáig tanul, de... a többit tudjuk.

A - rövid ideig tartó - hímzés után a horgolás következett, ez tartósabb kapcsolatnak bizonyult az utóbbi időben, több szép darabot is sikerült már összeütnöm. Arról a több mázsa letöltött horgolásmintáról meg most inkább még meg se emlékeznék.. üknagyanya koromig nem rakhatnám le a horgolótűt, ha mindet meg akarnám valósítani. :)

Aztán mostanában jött, ugye, a gyöngyfűzés.
Ez egy elejtett mondattal kezdődött, melynek inspiráló hatása volt: csak azért is megmutatom.
Egy soros láncokkal kezdődött, ...ma már a második szintnél tartok: kis virágos, raw,peyote, több soros... meg kell tanulnom még a rivoli befoglalást és egyre gyarapodik a letöltött minták mennyisége... ez mindenképp jelent valamit. Ha mást nem, akkor azt, hogy mégiscsak kell az a szemüveg. :(

És ne feledkezzünk meg a legújabb szerelemről: a növénygyűjtésről. A növénypiac és csere-bere csoportnak köszönhetően az idén sok növénnyel lettem gazdagabb, igazából elenyésző összegért, és az sem volt hátrány, hogy a saját túlszaporulataimnak találtam hasznosítási lehetőséget. Nem, nem pénzért - cserenövényekért.
Csak azokat sorolom fel, amelyek otthonra leltek nálam (a néhány sikertelen kísérlettől most tekintsünk el - az vele jár).
- fehér füzérajak
- margaréta
- bazsalikom
- kakukkfű
- menta
- citromfű
- macskamenta
- kétféle gyepszekfű
- szappanvirág
- háromféle árnyékliliom
- trombitafolyondár
- napszemvirág
- mesevirág
- fokföldi ibolyák
- leánderek
- hibiszkuszok
- virágcsalán
- pelyvavirág
- és persze a szamócák.

Mostanában ültettem sokféle nőszirmot és három fajta sásliliomot, várok egy kazalnyi piros tulipánt, csillagfürtmagot, szarkalábat (nem a szemem alá). ...ásni kellene, de az időjárás nem volt túl kegyes mostanában. No de sebaj, mihelyt lehet, belehúzok. :)

Bakancslistámra felvettem a tánctanfolyam és a túrázások mellé a szappankészítő tanfolyamot is, mindenesetre. Az legalább tényleg olyan, hogy idősebbek is elkezdhetik.

És most jöjjön némi ízelítő, a gyöngyös munkák csak werk képeken, mert még befejezetlenek az egyéb teendők miatt. ...hogy webáruház? Ahol eladnék bármit is a hobbi műveim közül?

Furcsa gondolat.
Nem is az enyém.
Szokni kell.
Meg sokat tanulni még.


...fokföldi ibolya szaporítási kísérlet...

Gyöngyösláda


Saát kreáció, még nem kész



A "kisvirágos": még ez sem kész, hosszabbítani kell a karkötőn, és a nyakláncot is meg kell alkotni (eddig kétszer bontottam le... de szép lesz. Majd. Ha kész lesz.)


Ibolyakísérlet 2.


Az a bizonyos 6 centis... ebből magot kell szedni, mert gyönyörű.







Szellőrózsák és büdöskék nyár végén


A szamócaágy..


Ebből táska lesz



És a kiflik :)


Hát, az utóbbi napokból nagyjából ennyi. Örülök, mert az idén sokat javult a munkabírásom. Ez nagy dolog, azt hiszem.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.