2012. december 1., szombat

Magyaros



Morgó szerint mi, magyarok megértünk a kipusztulásra.
Tudjátok: a pokolban a magyar üst mellé még őrt se kell állítani, visszahúzzák egymást a magyarok, nincs ezzel gond.
Az utóbbi napokban ez egyre többször jut az eszembe.
...
Eszembe jutott, mikor bekukkantottunk az RV-re, és gratuláció, vagy legalább bármi pozitív félmondat helyett csak lehúzást kaptunk.
Azt hiszem, jó szándékú embereknek tényleg felesleges arrafelé tévedni, mert meg nem értésen kívül mást nem lelhetnek.
Tudom, még mindig nehezen emésztik a népek, hogy hogyan lehetséges, hogy - bár nem viták és kompromisszumok nélkül - de még mindig együtt vagyunk. Még mindig, pedig körülöttünk sorra szakadnak meg bimbózó kapcsolatok - és mi is megértünk már egy-két komoly nézeteltérést. Nem értik, - tulajdonképp tán mi sem értjük. Mindenesetre talán az a titok, hogy több az az erő, ami vonz, annál az erőnél, ami taszítana.
(Még a lányom is elismerte, hogy: "Anyu, mióta megismertem egy-két kapcsolatodat, ...szerintem ő illik legjobban hozzád. A korkülönbség és minden egyéb ellenére." - én meg csak csodálkoztam. Bár, magamban igazat adtam a kisasszonynak.)
Azt is pontosan tudom, hogy ez a kapcsolat nagyban hozzájárul a saját személyiségem épüléséhez - s ha semmi mást nem, csak ezt vesszük, már akkor sem kérdés, hogy megéri-e.
Arról nem is beszélve, hogy száz párból mi a kettőben vagyunk :)))
...
De most nem is erről akartam írni, hanem a magyar nép kevésbé pozitív tulajdonságairól.
Nálunk egyáltalán nem kirívó eset, ahogy én jártam Drága Gyulámmal - most ismét egy hasonló történet kibontakozását láthatom, azt hiszem (bár Drága Gyulám amit megcsinált, azt jól csinálta, ha kétszer annyiért is, mint az eredeti vállalási ár.)
Tehát irigyek, rosszindulatúak, a másikat átvágók és gyakran kontárok a magyarok.
Persze ez általánosítás, de sajnos, mint minden ilyen általánosításban, ebben is sok igazság van.
...
A párkapcsolatokat illetően pedig? Ebben az országban a többség már egyszerűen alkalmatlan a szerelemre. Alkalmatlan, a személyiségét érintő torzulások miatt.
Erre legjobb példa kedves ismerősöm, aki annyira szereti magát okosnak, érzékenynek mutatni. Hajlamos rá, hogy másoknak ossza az észt arról, hogy hogyan kellene élni a Világbéke jegyében. Időről-időre azonban, mikor a saját maga által gerjesztett fusztráció elér egy szintet, kiesik a szerepéből, és mindenféle jó ízlésbe ütköző, szexuális jellegű tartalmat tesz közzé.
Utána persze folytatja a világmegváltást. Mintha mi sem történt volna.
...
Nem kell ezen csodálkozni.
Magyar az istenadta.

Holdviola: Tavaszi szél

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.