2012. december 16., vasárnap

Esti fecsegés - Aki kell a férfiaknak és egyebek

(Buzdító gondolatok barátnőknek a Csodálatos Nőről)



Hogy jó-e egy nőnek, ha ő az a fajta, aki kell a férfiaknak?
...hát ez jó kérdés.
Szerintem nem különösebben. Sőt. Néha talán egyszerűbb is, ha nem kell ezzel az újabb problémaheggyel megbirkóznia. Bár a tény erősíti az önbizalmat - de ezen túlmenően, más gyakorlati haszna nincs.
Ha lenne, nem lenne tele a világ boldogtalan, szerencsétlen, csinos nőkkel.
Pedig tele van.
Ami engem illet, sosem voltam az a petrezselyemárulgatós fajta. Az Oktoberfesten majd'rámeső kétméteres részeg külföldi fickó esete, aki összes magyarságát latba vetette, mikor is közölte velem: "Szép vagy" - nem jelentett rendkívüli élményt.
Velem ez általában, időről időre megesik. (Legfeljebb a Randivonalon nem, de tudjuk, hogy az a hely a nevével ellentétben nem arra való, hogy ott emberek társat keressenek, ismerkedjenek. Sokkal inkább a kollektív népnevelés és a korábban átélt traumák feldolgozásának bizarr színtere).
Megtörtént anno 20 éves koromban is, megtörténik most is. (Na jó. Volt egy időszak, amikor nem történt meg. Ez volt a Világ Anyja korszakom, de ezen már túl vagyok.)
Merem állítani, hogy én ettől egyáltalán nem vagyok boldogabb.
Legfeljebb a férfiakat utálom jobban.
Mert még soha, egy krapek se kezdte úgy, hogy:
"Mit segíthetnék Neked? Hogyan tudnám jobbá tenni az életedet? Mit adhatok Neked, amitől boldogabb leszel?"
Ellenben, azt, hogy ők mit kaphatnának tőlem, (szerencsés esetben, persze), azt előszeretettel leltárba veszik. Egy szempillantás alatt.
Ettől kezdve nyilván enyém a döntés lehetősége: elszórakozunk-e egymással, kisfiam, vagy távozz innen, sátán (akarom mondani sántán).
Azt hiszem, ahogy telik velem az idő, egyre jobban rájövök, hogy egy kis darab kolbászért valóban fölösleges egy egész disznót tartani. (Sokba kerül a hizlalás, ezt már egyszer volt szerencsém átélni.)
Szóval nem olyan lényeges, hogy a férfiak akarnak, nem akarnak, vagy mit akarnak... a Nő a lényeg. A Nő pedig, akár szingli, akár mingli - fontos, hogy tudja, hogy neki mik a valódi szükségletei, és haladjon a célja felé. És érezze jól magát a bőrében.
Sose felejtsen el büszke lenni - önmagára. Higgyen önmagában. Még akkor is, ha néha nehéz, vagy késlekedik a pozitív visszacsatolás.
Hogy a férfiak manapság már elfelejtették, hogy mit jelent Férfinak lenni? Hogy egy igazi Férfi a tenyerén hordja asszonyát? Hogy a lábai elé helyezi a zsákmányt? Hogy kedvére tesz, ahol csak tud?
...hát az legyen az ő bajuk. Ők fosztják meg önmagukat attól az érzéstől, milyen is Férfiként élni.
Egy Nő emiatt nem szabad, hogy szomorú legyen.
Egy Nő ezeket a "férfiakat" a helyükön kezeli.
Ez a legkevesebb, amivel tartozik nekik...
...
Mikor a múlt héten egyik nap bementem az irodába, a szokásos reggeli köszöntés után Morgó hatalmas lelkesedéssel pillantott rám.
- Tudom már, mik vagytok ti!
Nagyon kérdően nézhettem, így lelkesen folytatta:
- Ti minglik vagytok!!!!
- ???
...és itt kiselőadás következett a mingliségről, jelezvén, hogy Morgó haverom korszerűsítette ismereteit modern kori párkapcsolatok témakörében.
...
Ming Lee alighanem a legújabb kínai akcióhősnő. Bruce Lee női megfelelője. Haja hollófekete, bőre porcelánfehér. Törékeny alkata ellenére remekül karatézik, nem felejt el közben nagyokat sikkantgatni, mint Görbe Nóra annakidején. Természetesen átvágja magát az összes nehézségen, péppé ver néhány tucat rosszfiút, a tárgyalóteremben jobban érvel, mint Petrocelli, és a betonkeveréshez is jobban ért nála. Kisüt hajnalban 20-30 palacsintát, gázt szerel, ablakot pucol három lakásban, eligazítja a hanyag de ennek ellenére követelődző munkásosztályt,  nem fárad a kamaszkorú populáció dresszírozásában, befizeti a villanyszámlát, kicsit bloggerkedik, fényképezget, olvas, kézimunkázik és mellesleg könyvel és angolul tanul...
...aztán mikor itt az ideje, piros rúzst ken szigorú ívű ajkára és rózsát tűz a hajába. Illatfelhő úszik utána, amikor is randevúra vonul... a 2523.folytatásban.
...
Ming Lee egy valóságos földi csoda.
Komolyan.
Minden hódolatom az övé.
Imádom ezt a csajt.

:)))





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.