2016. február 25., csütörtök

Munka-ügyeim

Mozgalmas heteket éltem át a munka frontján az utóbbi időben, az szent igaz.
Január közepén úgy éreztem: vagy hagyom magam tovább sodorni ebbe a negatív irányba, megkockáztatva azt, hogy rossz esetben pont nyárra maradok munka és megélhetés nélkül - vagy teszek valamit a sorsom jobbra fordítása érdekében.
Ez utóbbit választottam. Számomra is meglepő módon sikeresen. A végén két lehetőség közül választhattam, és ez nem kevés fejtörést okozott. Az egyik helyen napi kilenc órában ugyanazt a jövedelmi szintet tudtam volna elérni, mint ahol voltam (hét órában).
A másik helyen valamivel kevesebbet, de azt is időarányosan hat órára. És a főnök tudomásul vette, hogy nem akarom cserben hagyni a korábbi cégemet. Igazán nagyon rendes tőle.
(Üsse kavics, ha néha hülyézik, végül is sportoló volt, a jogászok nyilván nem így fejezik ki magukat, na. Majd összecsiszolódunk. Élni, nem félni. Nevelni. Ahogy szoktam. Kedvesen, barátságosan, lágyan. De annál határozottabban. Egy Mérlegnek hogy máshogy menne ez?)
Ráadásul a "régiekkel" is meg tudtam egyezni a folytatás hogyanjában és mikéntéjben (igaz, drágám? :)) és ez végképp eldöntötte a kérdést.
Közben hirtelen felindulásból káefté tulajdonos is lettem/leszek, méghozzá igen gazdaságosan, az eladó költségére. Már csak, hogy a jövőben remélhetőleg rám szakadó rengeteg pénzt legyen hol elszámolni. Csak győzzem. Mindenféleképpen. (Főleg fizikummal és idegekkel.)

Már látom is lelki szemeim előtt a cégtáblát, a tintatartóval, a lúdtollal, meg a három darab "SZ" betűvel. Sziráki Számviteli Szolgáltatások. (Ssssz...ólt a kobra, és elfordult jobbra.)
(A céglogómat nem lenyúlni, saját fejlesztés, tíz éve érlelődik bennem).

Jelenleg két könyvvizsgálat kellős közepén vagyok, a "régi" helyen már összeállítottam a mérleget és a komplett dokumentációt, még a kiegészítő melléklet ötvenhétezer tábláját kell kitöltenem, tippem, hogy bő egy hét múlva kész leszek.

Az "új" helyen átvettem a napi folyó ügyeket: bejövő és kimenő számlák, bank - és nekiálltam rendbe tenni azt az 1-es számlaosztályt, amiről az elődöm ugyan azt mondta, hogy az rendben van, de a könyvvizsgáló visszalökte, és teljesen jogosan. Ennyiféle egzotikus leírási kulccsal még nem találkoztam, de nem is szeretnék. Tehát hajrá a javításokért.
Majdcsak eljutok a mérleg állapotig.

Egyébként a majom éve horoszkópnak abban is igaza volt, hogy a két feladatkör "kellemes kontrasztot alkot" egymással. Egész más egy brókercég számvitele mint egy szolgáltató vállalkozásé. Egészen más dolgokra kell odafigyelni. Tulajdonképp élvezem, bár nagyon fárasztó ez a napi 10-11 óra munka.

No de van az a pénz... hát hajráf.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.