2016. február 6., szombat

Férfiak dicsérete

Meg kell követnem őket, mégiscsak jó, hogy léteznek. Mostanában van néhány férfi az életemben, akiknek igazán sok mindent köszönhetek.
Nem, egyik sem "A Férfi". Vagy legalábbis nem nekem. Némelyik "sajnos nem".

De sokkal nehezebb lenne nélkülük az életem, az biztos.

Mikor leültünk egyeztetni a Farkassal (a Wall Street Farkasával) az elképzeléseimről a közelebbi-távolabbi szép jövőt illetően, nem gondoltam, hogy ilyen örömmel kelek fel majd a tárgyalóasztaltól.

A végén meg is kérdezte:

- Elégedett vagy, drágám?

A "drágám" szó szerint volt értendő, de érdekes módon, ettől a mondattól még csak jobb kedvem támadt. Először arra gondoltam, hogy milyen jó érzés, ha valakinek "drága" vagyok. Aztán elhatároztam, hogy én szeretném, ha igenis, drága lennék. Drága és megbecsült.

Azt hiszem, én még soha, senkinek nem voltam "drága". A szó semmilyen értelmében.
Ehhez képest a szó szerinti értelmezés tulajdonképpen nem is a legrosszabb opció.

Egyáltalán nem.

Furcsa módon, rövidesen megszólalt bennem a lelkiismeret, és azt mondta a tükör törvények kérlelhetetlen logikája szerint:

- Drága vagy ennek az embernek. Ez azt jelenti, hogy ő is drága neked. Tegyél meg mindent, ami tőled telik azért, hogy sose bánja meg, hogy így van.

Így lesz.
...

Csinifiút felhívtam múlt hét pénteken és megkérdeztem, hogy számíthatok-e rá.
- Persze, hiszen kezet fogtunk - válaszolta, és én porszemnek éreztem magamat ismét a Jóisten tenyerén, gyarló, bűnökkel és hibákkal terhelt porszemcsének, aki tökéletesen érdemtelen arra, hogy ekkora kegyelemben legyen része a Sorstól. Bűnösnek, aki nem is érdemli meg, hogy az ilyen embereket hozzon az útjába.
...

Ezerrel készülök a "szintlépésre". Valahogy úgy érzem, hogy a mutató átlendült a háromnegyeden, most a napos oldal következik, forog a nagy kerék, és most a "fölső" félkerék következik. Tudom: ahhoz, hogy ez tényleg így is legyen, és kihozhassam belőle a legtöbbet, minden kreativitásomra és koncentráció képességemre szükség lesz. 
Az idén tavasszal nem sok időm lesz a kedvenc elfoglaltságaimra, a kertre, a virágokra, a kézimunkákra.. 
De ez kell a győzelemhez.
Majd nyáron bepótolom amit most kihagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.