2015. március 28., szombat

Gyógynövényes

Két napja fáj a fejem, a torkom és vele a füleim. Lehet, hogy ez a hideg, szeles időjárás az oka, de igazából akkor is furcsa és érthetetlen, mivel ki sem mozdultam az iroda-autó-itthon háromszögből.
Mondjuk, itthon nincs az a f.lengető május, épp, csak 18 fokot tudunk tartani, de ilyenkor ez már nem kellene, hogy gondot -pláne ilyen gondot - okozzon.
Mindenesetre tegnap reggel már nagyon nyomorultul éreztem magam, annyira, hogy rászántam magam a gyógytea készítésre (ha már szedegettem, gyűjtögettem, szárítgattam egész nyáron, akkor fogyjon).
A következő receptet csak ajánlani tudom, még édesítés nélkül is nagyon finom (arról nem is beszélve, hogy komolyan hozzájárult a jobbulásomhoz, nem lévén itthon semmiféle gyógyszer):
- zsályalevél
- kakukkfű
- cickafark
- katángkóró

A fentiekből egy-egy csipettel adok mintegy másfél liter vízhez, és felforralom. Pár perc állás után leszűröm - isteni.
És a kakukkfüvön kívül minden saját termés.

Ma olvastam a citromfüves linzerről - nem nagy dolog összeütni egy linzert, de még sose jutott az eszembe, hogy ezt citromfűvel is csinálhatnám.
Pedig, az is van szárítva egy komolyabb tétel.

Úgyhogy el is készült, házi szilvalekvárral ízesítettem. Andrisnak nagyon ízlett.








Ha őszinte akarok lenni, nem dolgoztam halálra magam most sem. Valahogy... örülök, hogy élek-állapotban vagyok. Egész nap FB-n lógtam (persze a konyhai teendőket és a mosás idejét leszámítva). De ennyi.
Azt hiszem, kifáradtam a sok küzdésben. Olyan "fáradt vagyok, beteg vagyok, kicsi vagyok, hagyjatok engem békén" állapotban vagyok.

De majd elmúlik, ha végre kisüt a Nap és eláll a szél. 
Addig meg itt a zsályatea.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.