2013. április 15., hétfő

Boldog Születésnapot! :))))




...tudjuk, divat mifelénk az évértékelés... hát itt az ideje reálisan számba venni, hogy mit sikerült az első évnegyedben elvégezni, és melyek a még hátra lévő feladatok.

Lássuk, mit terveztem, és meddig jutottam.


1./ Többet fogok törődni a gyerekeimmel és az otthonommal.
Bár ezt tettem az első helyre, de még mindig úgy érzem, hogy ezek a területek több paraméter miatt is hátrányt szenvedtek az elmúlt időszakban (is). Ugyan Andikám kivirult az elmúlt időszakban - elértük az "öröm ránézni" állapotot, és ez nem kis dolog, figyelemmel a kiinduló helyzetre, tavaly augusztus végén, - de Andrással továbbra sem tudok mit kezdeni, és a lakás, telek is gondos kéz után kiált. ...az utóbbi időben gyakran hiába. A betegségemmel együtt járó gyengeség, a sokáig elhúzódó tél, mely nagyon megviselt - hisz nem volt pénzünk tisztességesen fűteni, és mindezt vértelenül kellett végigcsinálnom, tehát duplán fázva - és a továbbra is fennálló pénzhiány meglátszik a kérón. ...talán a második félévben. Talán.


2./ Folytatom a hiteltörlesztést és a tervszerű gazdálkodást.
Ezt maximálisan betartom. A mazochizmusig. Sőt, a gyermekkínzásig, ahogy a fiamtól időről-időre megtudhatom. Szegény.


3./ Többet fogok törődni az egészségemmel: beiktatom a szükséges (és némely esetben évek óta mellőzött) orvoslátogatásokat, és ismét rendszeresen fogok úszni járni, legalább hetente 1*.
Ezt a sors elintézte helyettem, már ami az orvoslátogatást illeti. A fogadalom második feléhez - nem hiszitek el - pénz kell. (Magányosan úszkálgatni a beteg gerincünk karbantartása okán, az nem látvány-csapatsport. A nézőtéri kollektív részeg ordítást támogatják ebben az országban, az egészségmegőrzést viszont nem... no comment.)


4./ Igyekszem jobban odafigyelni a táplálkozásomra és ezzel összefüggésben a súlyomra, az általammegfelelőnek tartott terjedelem elérése és fenntartása érdekében.
ÁLTALAM. Ez a lényeg. Az elmúlt idők történései ezt maximálisan alátámasztották.


5./ Meghagyom mindenkinek a választás szabadságát... annak minden felelősségével és következményével együtt.
Teljes mértékben. ...még arany kisfiamnak is... és  nem betegszem bele. Azért se... A férfiak már csak ilyenek. Még akkor is, ha én szültem őket. ...gyári hibás az összes.


6./ Négy folyamatban lévő peremből legalább kettőt szeretnék az idén, pozitív eredménnyel lezárni.
Egy már megtörtént, a másikra jók az esélyeim... a harmadikkal még elleszünk.


7./ Kifizetem és rendbe tetetem az autómat.
AZ ELSŐ FELE MEGTÖRTÉNT!!!! Juci néném tehermentes!!! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :)))))



8./ Elintézem a vezetékes víz bekötését. (Ahogy öregszem, egyre jobban hiányzik...)
Ez ügyben még semmit nem tettem. Sőt, határozatlan vagyok, hogy egyáltalán fog-e menni (...ez a Puskin... ez a Puskin...).


9./ Befejezzük a konyha lambériázását (végre).
(Csak gyógyuljak meg és kicsit jöjjön helyre az államkassza a legutolsó érvágás után.)


10./ Szeptemberig megvásárolom a télire való gázt.
(Mindenképpen! Még egy ilyen telet nem élnék túl...)



...és megpróbálom megbocsátani a férfiaknak, hogy csak férfiak. ...mi az, hogy férfi? Az valami kihalt állatfaj?  Hol lehet olyat látni? Múzeumban? Állatkertben? :)



...Na de legfőképp, és mindenek felett: ITT A TAVASZ! Végre! ...már azt hittem, hogy meg se érem. De itt van, megérkezett. A levegő bársonyos, ibolyaillatú, a madarak boldogan dalolnak. Én meg - végre - nem fázok. Bár még mindig el-elsápadok, és olyankor jön a gyengeség... ez van.


De mégis, mindennek ellenére is: élni mégiscsak jó.

(Az itt látható képek elkészítéséhez nem kellett 10 méternél messzebb menni a bejárati ajtómtól. ...mégse olyan tré hely ez a Borzasztópuszta. Sőt. )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.