2013. január 22., kedd

Átnevelőtábor



Átnevelőtábor

(Asszem mégiscsak maradhat. A büdös kölke... Nehéz menetek következnek.)
...
Mentségéül annyit azért el kell mondanom, hogy félév zárás előtt egy héttel lefényképezte a naplót, ezt a képet én láttam is.
Ott két tárgyból állt bukásra, egyből rezgett a léc.
Most megnéztem az ellenőrzőjét: tele van olyan karókkal, amik két héttel ezelőtt még nem voltak a naplóba se bejegyezve.
Kérdezem, így hogy lehet gyereket nevelni, ha az ember akkor tudja meg, hogy ekkora a baj, amikor már késő?
A pedagógusnak nem lenne kötelessége rendesen vezetni az ellenőrzőt és a naplót? Ha én így könyvelnék, már kirúgtak volna, az fix.
Mikor fogják végre megkövetelni a pedagógusoktól, hogy tegyenek eleget a tárgyszerű tájékoztatás követelményének?
...
A tárgyhoz kapcsolódóan el kell még ezt is mondanom, hogy a régi ellenőrzőkönyv - tudjátok, minden tantárgynak külön oldala volt, idősorban, dátumozva kerültek bele a jegyek, és alá kellett írni őket egyesével a szülőnek és a pedagógusnak is - sokkal, sokkal jobb volt. Nem lehetett utólag jegyeket szülni bele, hiszen minden osztályzat mellett ott volt a dátum, amely zárta, mint ellenőrzés dátuma az addigiakat, és ott volt a két aláírás - a tanáré és a szülőé - amik garantálták az odafigyelést.
Persze, szándékosan ott is lehetett hamisítani - de utólag tanári oldalról "belegondolni" nyolc karót egy hétbe - azt nem.
Lehet, hogy a tanároknak is munkamódszert kellene változtatni, és folyamatosan kijavítani a megírt dolgozatokat és folyamatosan tájékoztatni a szülőket.

Ja, meló.

Fujj, de büdös... igaz-e?
...
Megkértem a fiamat, hogy eztán minden hónap végén, minden pedagógussal írassa alá azt a pöttöm rubrikát, ami az adott tárgy adott havi érdemjegyeinek befogadására hivatott. Akkor is, ha nem kapott abban a hónapban semmiféle osztályzatot. Ez esetben az aláírás mellé egy vízszintes vonal bőven megteszi.
...
Holnap mindezeket meg fogom írni az iskolának is.
...
Nem kell, hogy szeressenek, csak végezzék a munkájukat tisztességesen.
Ha már egyszer nekik kellene jó példával elöl járni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.