2016. január 2., szombat

A Majom éve - kínai horoszkóp

http://officina.hu/erdekessegek/121-kinai-horoszkop-2016-majom-eve

Akkor csak néhány dolog címszavakban, amelyeken elgondolkodtam:

- vállalkozó szellem, újítás lendülete hangsúlyt kap (ez nekem jó, tudjuk, ez a kedvenc hobbim, két hetente megváltani a világot)
- veszélyek (azt hiszem, ezt érzem, bár nem annyira erőszakos cselekények, mint inkább betegség/baleset vonatkozásában reális kockázatokat érzek)
- jelentős tőzsdei kilengések (a tavaly január 15-ét nem hiszem, hogy überelni tudják..)
- tehetség és fontos elképzelések kamatoztatása: ámen.

Kutya a Majom évében (Kutyámmajom):

"A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, és alapvetően sikeresnek ígérkezik a Kutya számára. Munkájában tovább tudja hasznosítani a korábbi időszakok tapasztalatait, de a magánéletben is mozgalmas és sokszor kifejezetten izgalmas időszak vár a Kutyára 2016-ban." (..az eddigi tapasztalataim nélkül el se tudnám látni a munkámat. Magánéleti izgalmak? No, thanks, ha valamire, hát arra igazán nincs szükségem.)

"A Majom évének kezdete a lehetőségek időszaka lesz a Kutya számára. Számos szakmai lehetőség adódik majd számára, így csakis a Kutyán múlik majd, hogy mely lehetőséggel él, és milyen irányba kormányozza szakmai munkáját. Ha munkahelyén felbukkan egy előnyös lehetőség, azt mindenképpen érdemes lesz a Kutyának elfogadni." (??)

"Ha a Majom évében munkahelyet vált a Kutya, akkor az új állásukkal kapcsolatosan pozitív érzéseik lesznek." (Nem tervezek ilyesmit. Kirúgnak, és mégiscsak el tudok helyezkedni? Az már önmagában nem várt pozitívum lenne kis hazánkban. Pláne ha fizut is adnak, nem csak szerelemből dolgoztatnak, ami errefelé oly közkedvelt népi sport, jobban elterjedt, mint a labdarúgás.)
"Hiszen azt fogják tapasztalni, hogy érdemes volt pozíciót váltani, és új feladataik kellemes kontrasztban lesznek előző munkakörükkel, mely még fokozottabban fogja őket ösztönözni a jó teljesítményre." (Mivan? Kellemes kontraszt? Nem leszek könyvelő?)
" Munkalehetőségek szempontjából 2016-ban az áprilistól júniusig terjedő időszak különösen kedvező lehetőségeket teremthet." (Mondom én, ágytálmosó leszek valami szakintézményben, ez lesz a kellemes kontraszt, könyvelőkre mérlegkészítés után hónapokig nincs kereslet. Márpedig amelyik nagy cég áprilisra még nem rakta össze a mérlegét, az inkább... ássa el magát, vagy ilyesmi.)
"A Majom éve azonban mindemellett nagyszerű szakmai tanulási lehetőségeket is kínál a Kutya számára." (Na ez már kezd hasonlítani, tekintettel a küszöbön álló IFRS tanfolyamra. Végre.)

"A Majom éve azonban mindemellett nagyszerű szakmai tanulási lehetőségeket is kínál a Kutya számára. 2016-ban figyelnie kellene a Kutyának arra, hogy a sok munka miatt túlságosan hosszúra nyúlt hétköznapok nehogy hatással legyenek negatív értelemben a magánéletére. A Majom évében éppen ezért fokozottan óvnia kell az életében az egyensúlyt. Ezért aztán a Kutya számára nem szabad engedni, hogy ne hagyjon időt a kikapcsolódásra, pihenésre és szórakozásra. Szánjon időt rendszeresen olyan elfoglaltságokra, amelyekben örömét leli. Ügyeljen testi egészségére is, táplálkozzon egészségesen és mozogjon többet."(Mondom én: (februártól!) szombatonként IFRS képzés, hála a munkahelyemnek. Én ennek tényleg őszintén örülök, bár a horoszkópnak ez a része kifejezetten hasznos azzal, hogy felhívta a figyelmemet az időgazdálkodás várható buktatóira. Jobb lesz ezekre felkészülni mielőbb.)

"A Kutya számára pozitív év lesz a 2016-os év a pénzügyek terén, akárcsak a magánéletben." (Remélhetőleg tovább csökken az adósságom, ez van tervezve. Hujdepozitív. Amúgy meg alapvetően de.)
"Otthonában is remekül alakulnak majd a dolgok," (Nem dől ránk a putri az idén se? Hurrá.), "elképzelhető egy lakásfelújítás megindítása is a Majom évében." (Szóval nem építés. Bár, inkább felújítás se. Miből, minek, merre, meddig.) "Emellett ha sikerül a Kutyának időt szakítania a családtagokkal kellemes közös programokra" (betonkeverés?), "akkor az sok örömöt okoz majd számára és családi élete élményekben gazdag lesz. 2016-ban számos családi esemény ad majd okot a közös ünneplésre, melyben a Kutya mindig boldogan vesz részt." (Remélem, nem tesznek idő előtt nagymamává.)
"A Majom éve nagyszerű kilátásokat tartogat a Kutya számára, de ahhoz neki is cselekednie kell, hogy valós eredményeket érjen el a 2016-os év során." (Mikor nem kellett?)


Azt hiszem, nagyon át kell gondolnom, mit hogyan ütemezzek.
Ez ennek a kis horoszkópolásnak a legfőbb üzenete számomra. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.