2017. december 13., szerda

Nők egymás közt

- Vigyázz, ne vállald túl magad - nézett rám aggódva a Galamb.
- Gondold át, mennyit bírsz, mert előbb-utóbb eljön az a pont, mikor a szervezeted visszajelez. Eljön a "beleszarokazegészbe" életérzés, és általában a legrosszabbkor. Akkor, amikor egyáltalán nem kellene. Hidd el nekem, tapasztalatból beszélek. Nekem majdnem ráment a házam. Gondold át, mit csinálsz.
- Tudom, és igazad is van. Nem gondoltam én abba bele, hogy mennyire merev dolog egy munkaviszony. Ott ülni reggeltől estig, és még csinálni se tudok semmit, közben annyi feladatom lenne, mint égen a csillag.
- Igen, talán rugalmas munkaidőre lenne szükséged ott is. Majd egyeztetünk erről, szerintem megoldható. De az Isten áldjon meg, gondold meg, hogy mit adsz le, mert hidd el, élni is kell. Különben az egészséged látja kárát. Nem úgy mondom, mint főnököd, hanem...
Elharapta a mondat végét, nem bírta kimondani, hogy "barátom", de nem is kellett.
Anélkül is régen tudom, hogy azok vagyunk.
Hosszú, hosszú évek óta.
- Igen, megint fáj a hátam, hetek óta újra nem tudtam egy jót úszni. Nem volt rá időm, egyszerűen nem.
- Hány éves is vagy?
- 47.
- Hát igen, én 42 voltam, mikor megismertem Petit. Akkor még dühöngött bennem a bizonyítási vágy - mosolyodott el halványan.
- Szóval ne csináld, hidd el, hogy nem érdemes.
- Tudom.. de borzasztó sok a feladat. És most itt van ez a fiú is, vele is többet kellene törődnöm. Szüksége van rám.
- Nem, nem.. ez mind nem fontos. Ügyfelek, férfiak.. nem fontos. Csak az a fontos, hogy Neked mire van szükséged. Semmi más.

Mélyen egymás szemébe néztünk. Ez a tekintet lélektől lélekig hatolt. Hatalmas szeretet és ősi bölcsesség volt abban a pillantásban, kimondhatatlan információk áradata, melyek öröktől fogva létezők s mégis, a pillanatnyi helyzet által determináltak. Két bölcs istennő nyitotta meg egy pillanatra egymás előtt gondosan zárt, féltve őrzött világát; két istennő, aki tudja és érti a világot és az emberi lelket, és ennek ellenére, még mindig tud szeretni.

És akkor azt gondoltam: franc egye meg a nodokat meg a gráfokat, igenis, létezik szeretetkapcsolat nő és nő között "közvetlen" módon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Látogatóm! Köszönöm, hogy elolvastad írásaimat. Véleményedet az olvasottakról köszönettel fogadom.